Smisao Markers podrške poslovanju

Privrednici se suočavaju sa velikim izazovom već u najranijim fazama poslovanja. Tržište zahteva njihov odgovor na sve sofisticiranije zahteve na polju raznih stručnih oblasti, a biznis u povoju nije kadrovski spreman da pokrije sve neophodne ekspertize.

Mali biznis u Srbiji najčešće ima vlasnika koji je ujedno i direktor i koji obavlja brojne poslovne funkcije. On je finansijski menadžer, menadžer marketinga, razvoja…. Multitasking dovodi ovog pojedinca u situaciju osrednje uspešnosti na svim poljima. Firma koja može brže da se razvija trpi zbog nemogućnosti njenog osnivača da stigne na sva mesta na kojima postoje prilike.

Naš prvi i osnovni cilj je da direktori vlasnici preduzeća rade ono što moraju, a u nemogućnosti da zaposle svitu stručnjaka za sve ostale intelektualne propratne poslove njih delegiraju nama. Drugi cilj mobilizacija brojnih slobodnih stručnjaka da za veliki broj preduzeća rade poslove iz oblasti svoje stručnosti. Neke od ovih stručnjaka trenutno gotovo niko ne želi da zaposli jer nisu potrebni na puno radno vreme svakoga dana. Drugim rečima, oni su suviše specijalizovani i prekvalifikovani da bi im neko dao da rade bilo šta u nedostatku njihovog usko stručnog posla. Mi u Markersu po principu outsourceing-a obezbeđujemo kadrove koji firmama trebaju, a ne mogu da ih drže u radnom odnosu. Tako pružamo biznisima mogućnost da stručnjake rentiraju na sat, dan ili nekoliko dana. Sa druge strane visoko stručnim pojedincima pružamo priliku da se legalno radno angažuju radeći ono za šta su se školovali i u čemu odbacuju najbolji rezultat, ali za više naših klijenata naizmenično.

Naša misija je postizanje dvostruke društvene korisnosti – stvaranje boljih uslova za razvoj biznisa, ali i za razvoj profesionalnih karijera angažovanih pojedinaca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × two =