Banat je u pravu

Banat je u pravu je inicijativa građana za ekonomski razvoj Banata. Ova oblast, nekadašnji ekonomski raj, u današnje vreme je nepravedno zapostavljena. Putevi i pruge ovog kraja su u izuzetno lošem stanju. Voda za piće je elementarni uslov za život koji stanovništvu ovde nedostaje. Banat se prazni, stanovništvo odlazi, postajemo sve siromašniji. Grupa građana, lokal patriota, okupljena je oko ideje da se Banatu pomogne.

Prikupljanje potpisa građana na pijaci u Mikro naselju i u centru Kikinde

Kako bi podigli spremnost građana da se bore za bolje uslove života u Banatu i kako bi alarmirali nadležne institucije da je stanje u kojem se Banat nalazi neodrživo, aktivisti su krenuli sa prikupljanjem potpisa. Ideja je da se inicijativa pojavi u više gradova/opština Banata i brojem potpisa istakne da je hitno da nadležni odreaguju, te da se nagomilani banatski problemi reše.

Ovo je inicijativa za spas Banata, devastiranog, zaboravljenog i marginalizovanog nekadašnjeg saobraćajnog centra, koji vapi za svojim starim sjajem.

Ukoliko želite da se uključite u rad ove grupe, pošaljite mejl na ledakikinda@gmail.com, ili poruku na 060 1485338 (može i Viber). Lako ćete nas naći i na društvenim mrežama pretragom po nazivu Banat je u pravu.