У Војводини је бојкот ствар самопоштовања

Да ли сте спремни да пређете преко чињенице да Ви финансирате континуирану кампању СНС-а? Да присвајајући средства покрајине (обвезника пореза и других намета) напредњаци одржавају своју фабрику искривљене слике.

Простом анализом списка добитника новца на покрајинским кокурсима за доделу средстава медијима, долазимо до момента када морамо поставити директна питања председнику Владе Војводине господину Игору Мировићу, који је недавно изјавио да је случај новооснованих правних субјеката финансираних одмах из покрајинског буџета преседан и да ће ствар испитати.

Прво питање гласи:
Да ли сте приметили да се у случају неколико добитника новца ради о повезаним лицима, да је један од директора првог медија уједно оснивач још два, те је тако згрнуо скоро 7 милиона динара на истом конкурсу? Да ли сте приметили да су два медија основана оснивачким улогом од 100 (сто) динара пар месеци пре расписивања конкурса и да је заступник исто лице и да су оба добила скоро по милион динара? Да се код бар четири медија добитника средстава преплићу менаџмент, адресе, мејлови и оснивачки удели?

Друго питање:
Да ли знате да у комисији за доделу новца по конкурсу седе два лица радно ангажована у истом медију где и треће лице које добија средства за своју приватну продукцијску кућу?

Знајући да се ради о медијима њихове промотивне машинерије, долазимо до поражавајуће чињенице да су грађани сопственим новцем платили да део популације бyде тешко изманипулисан. Ово руши регуларност избора, јер се они одржавају у условима искривљене слике, напредњачког лова у мутном. Уз то је етички дискутабилно, а све горе наведено је на самој ивици закона.

Зато треба бојкотовати изборе у Војводини. Да нам нико за наше паре не црта магареће уши. Бојкот је ствар непристајања на то.

Светлана Козић
Посланица Скупштине Војводине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 3 =