Подршка Сергеју Трифуновићу

Данашњи злонамерни текст гласила које не бих именовала, јер је свако спомињање реклама, којим је за злоупотребу новца из своје фондације за прикупљање новца за лечење деце “Подржи живот” огромним насловом прозван глумац Сергеј Трифуновић је разлог да се одреагује најстрожом јавном осудом.

Како тврди интервјуисани родитељ детета бившег корисника фондације, његова је изјава узета на брзину и извучена из контекста, а затим злоупотребљена за напад на глумца. Зло је и то што се све дешава пар дана након што је глумац тражио да се из буџета издвојен износ за једно дете којем више није потребан јер се новац прибавио, ипак уплати фондацији за лечење остале деце која чекају. Тиме је указао на друштвени проблем и индиректно вербално погодио председника државе.

Јасно је да је писац текста хтео да се допадне власти и поентира понижавајући Сергеја Трифуновића.
Јасно је да је Сергеј тражећи новац за фондацију мислио на децу, а не на осећања политичара.

Из свега је очигледно да ни уметници и хуманитарци више неће бити поштеђени блата, само ако писну.

Не смемо дозволити да се ово проширивање списка жртава хајке прошири ван политичких оквира. Превише је “сензационално-шокантно-нећете веровати” надуваних вести. Нама у политици је део посла да се од овога бранимо, други не треба тако да живе. Морамо обезбедити атмосферу у којој грађани могу на миру да се баве својим пословима, разним активизмом и хуманитарним радом, ако то желе.

Молим и политичке и неполитичке јавне личности да изразимо осуду и захтевамо извињење (не)поменутог листа.

Светлана Козић
Посланица у Скупштини Војводине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − 2 =