Удица је бачена

Удица је бачена. У Медвеђи, на свеже одржаним изборима, све листе су прешле цензус. Пецају се учесници наредних избора. Тераће џипови гласаче ка свим листама и на републичким, покрајинским и локалним изборима, довољно да све пређу цензус, али да главни организатор џип сафарија узме 60-70%.

Избори се одавно најмање краду на бирачким местима. Отказом уцењени радници јавног сектора и радници са државом тесно повезаних приватних фирми донеће владајућој странци на папиру уписаних по 20 сигурних гласова. Руководиоци и разни функционери, донеће их још више, а и провериће да ли су радници одрадили свој део и остварили право да остану да раде. Џипови ће бити ту да осигурају да сви пописани гласачи изађу и заокруже како им је наређено. Грађани који интернет не користе, гласаће претежно за власт, јер на РТС-у и Пинку гледају процват Србије који некако не виде на улици, али му се надају. Незапосленима ће се опет наобећавати. Онима мање срећним за глас припашће пакет хране или кубик огрева.

Контролори на бирачким местима постали су икебана. Таман све трипут бројали, гласови су СНС-ови били још кад су на спискове СНС сигурних гласача писана имена покорених. Већ тад је све подешено. Избори одавно нису такмичење програма и идеја, већ просто спровођење силе.

Порука из Медвеђе је – Изађите на изборе, сви ћете проћи. Похитаће да учествују странке које имају проблем са освајањем цензуса на регуларан начин. И већ недељама на мрежама трају расправе да ли је прави пут изаћи на изборе, или бојкотовати. Очигледно да никакав механизам контроле не може изборну превару изведену по кућама и фирмама да спречи и да ће учесници избора бити саучесници изборне крађе. Зато је предлог већине странака опозиције бојкотовати и оголити ситуацију до мере да се јасно види ко је за демократију, а ко би је дао за шаку процената и омогућио да се хорор уцена и куповина настави. Сви бојкоташи спојиће се у једну колону и упутити на велике протесте за одбрану елементарног људског достојанства свих грађана, права грађана на одлучивање, информисање и остала елементарна права и слободе. Да живимо као људи, потребни су бојкот и масовни скупови на улицама.

Светлана Козић
Посланица у Скупштини Војводине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × five =