Праве будале од нас

Док напредњачка паравојска у сред полицијског часа заузима кровове зграда и прави навијачке бакљаде, пакује пакете намењене куповини гласова масовно се окупљајући у страначким просторијама и халама за сво то време игноришући правила о дистанци и доследном ношењу маски за лице, пристојан свет је приморан да се затвара у своје станове или му следе казне. Пензионер који одшета више од 600м од стана и пољопривредник старији од 65 година на трактору су проблем. СНС стампедо у политичкој кампањи није? Погледајмо какве резултате Србија бележи у борби против вируса док ми седимо код кућа, док се партијско напредњачко вршљање напољу дешава. Лидери смо у региону по броју заражених и бићемо расадник вируса кад се сви око нас извуку.

Подаци са сајта Worldometers

О стању у нашој земљи извештавају страни медији. Након објава у суседним државама, прича је прешла океан и осванула и у Аустралији. Извештава свет о континуираној медијској пропаганди председника и побуни шерпама. Појављују се текстови чак и сатиричне садржине. Да ли смо ми заслужили да нам се свет смеје? Не, нико није заслужио такву срамоту, али има оних који су за њу криви. Ми се одупиремо. Немајући чиме другим да се бори за право, правду, равноправност и слободу народ је дохватио шерпе. У Кикинди нас је напредњачки функционер назвао Усташама, а не мало становника тог града су припадници националних мањина, између осталих и хрватске. Распиривање међунационалне мржње у Војводини је паљење фитиља на много великом социјалном експолозиву. То смо вец виђали док су ови исти били на власти у облику Радикала. Зато смо дубоко свесни колико брзо то мора да се пресече. Не поновило се.

Да ли то они шетањем у време полицијског часа праве од нас будале? Да ли то угрожавају здравље популације ради партијских интереса и њихових личних интереса? Да ли тање живце нас који већ дуго гледамо нагомилану неодговорност, лажи у медијима, узурпирање јавних предузећа и установа, негирање демократије куповином гласова и изнудом истих путем уцена запослењем и сл? Да ли нам лажу суграђане и на превару од њих добијају глас за наставак овакве атмосфере у друштву? Ми који лупамо у шерпе знамо одговоре на ова питања и сва та питања чекају да на њих одговоре и напредњаци, али у моменту када се створе услови. За сада је у друштву тотални мрак.

Да ли треба кршити правила понашања у време пандемије? Не, никако. Али, труд свих нас вреди само у случају када правила и они блиски власти поштују. Потребно је натерати СНС паравојску у ред, или ћемо бити страшно смешни, ипак више страшни, целом региону. Могло би да нам се поново деси да регион против нас, као овога пута због вируса ризичног подручја, предузме мере. Да ли ћемо завршити у некој врсти изолације у оквиру државних граница, питам медицинску струку, ако се она у опште ишта пита?

Светлана Козић
Покрајинска посланица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − three =