Биографија

Економисткиња са дугогодишњим искуством у предузетништву, консултанткиња за област економског развоја, бизнис тренер,  посланица.

Рођена 1978. године у Београду. Основну и средњу школу завршила у Кикинди. Дипломирала на Економском факултету у Суботици 2003. године.

Након факултета радила нешто више од две године у великим трговинским компанијама на позицији службеника набавке, а затим покренула свој посао. Дванаест година радила као самостални консултант за области маркетинга, предузетништва, локалног економског развоја.

Годинама била активна у предузетничким удружењима на месту председнице или потпредседнице. Спровела низ истраживања и кампања које су промовисале предузетништво, али и радиле на побољшању услова за његов развој.  Посебно се посветила развоју женског предузетништва, тј. економском оснаживању жена.

Члан Народне странке. Претходно се по први пут посвећено бавила политиком у покрету Доста је било, који се несрећно распао.

Посланица у Скупштини Војводине од 2016. године.

Сматра да је децентрализација новца и моћи један од кључева за стварање успешног друштва и тој теми се доминантно посвећује.

„Политиком се бавим јер сам, након свих покушаја, схватила да само тако могу да утичем да држава у којој живимо буде пристојно место за нас.“

Светлана Козић